MENTÁLIS EGÉSZSÉGÜNK GONDOZÁSA KARANTÉN IDEJÉN

Hazánkban is egyre nő a Covid fertőzöttek száma, ezért a megbetegedések csökkentése érdekében újabb szigorításokat vezettek be.

A lassan egy éve tomboló vírus helyzet következtében sok embernek gyökeresen megváltozott az élete és hatalmas változásokra kényszerültünk a napi rutinunkat illetően is. A fizikai kapcsolatok hiánya, az otthoni munkavégzés, az online oktatás, ennek a rengeteg változásnak a feldolgozásához időre van szükség és nem is megy könnyen.

Az ilyen életmódbeli változásokhoz való alkalmazkodás a félelem kezelése különösen nehéz azok számára, akik mentális egészsége amúgy sincs rendben, de még az egészséges emberek lelkét, mentális egészségét is megviseli ez a sok bizonytalanság.

Szerencsére sok mindent tehetünk azért, hogy megóvjuk mentális egészségünket. Néhány tipp, ami hasznunkra válhat a korlátozások alatt.:

A mentális egészségünk megőrzése érdekében próbáljuk meg tartani magunkat a napi rutinunkhoz. Bár evidensnek tűnhet, de igenis sokat számít, ha minden nap hasonló időpontban kelünk fel és fekszünk le, ha figyelünk a személyes higiéniánkra, ha rendszeresen és egészségesen étkezünk.

Továbbá szánjunk időt a testmozgásra is minden nap. Otthonunkban is tornázhatunk, jógázhatunk.

Különítsük el a munkát a szabadidőtől és szánjunk időt a pihenésre és töltődésre, például egy jó film vagy egy izgalmas könyv mellett.

Ha tetszett az írásom vagy fontosnak érzed, hogy másokhoz is eljusson, oszd meg bátran, vagy szólj hozzá, kérdezz!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn